loader image

HOMEMADE

Naša
domaća rakija

Pecenje rakije je postala tradijica kod miskih clanova porodice Ostojin deda Braša je znao da okupi svu decu i da im priča kako je to nekada bilo u vreme njegovog oca. Po tom receptu mi i dan danas pečemo rakiju.

Naš voćnjak negujemo sa puno ljubavi i pažnje. Te je svaki plod pažljivo biran. Naše rakije su od 100% voća, koja su brana u punoj tehnološkoj zrelosti i NE SADRŽE ŠEĆER!

Žute rakije su odležale minimum 5 godina u hrastovim buradima.
Ponosni smo na rakiju od jabuke – Banatski Calvadost koji je odležao 7 godina u hrastovom buretu. Rakiju od šljive pozegace koje je odlezala 5, 7 i 12godina.

Osim Calavadosa i šljive imamo i zutu kajsiju koja je odležala 5 godina i Viljamovku, Orahovaču i Višnjevaču.

Živeli!

Divlja tegla

Divlja tegla sadži suvo meso od leđnog dela jelena lopatara koje odležava u Istarskom maslinovom ulju, crvenom biberu, sveže ubranom ruzmarinu iz naše bašte i belom luku. U kombinaciji sa našom domaćom rakijom je pun pogodak.

Oduvek smo želeli da imamo naše domaće vino, u saradnji sa našim dragim prijateljima porodicom Kovacevič, u tome smo i uspeli.

Ove kupaze posebno je napravljene samo za nas. Znali smo šta želimo, a oni su naše želje ispunili.

Crveno vino je kupaza Merlot’a ,Cabernet’a i Pinot noir’a idealna u kombinaciji sa našim mesnim specijalitetima.

Belo vino je kupaza Chardonne’a Sauvignon’a i Traminca idealna u kombinacija sa svežom ribom iz naših voda.

Na šta smo ponosni

Naša kulinarska ponuda se bazira na tradicionalnu Vojvođansku kuhinju. Trudimo se da jela budu sačinjena od domaćih proizvoda.

Naša bašta

Ponosni smo na našu baštu i na to što možemo da se pohvalimo time da našim gostima serviramo isključivo domaće povrće.

Pušnica

Zaštitni znak našeg etno sela Tiganjice su domaći proizvodi. U našoj pušnici svake godine se dimi nešto novo. Suvi vrat, kulen, banatska šunka, pečenica, meso divljači…

Voćnjak

Naš voćnjak se nalazi nedaleko od našeg etno sela i prostire se na 3ha. Sadrži oko 800 stabala voća, od kojih su najbroniji kajsija, jabuka, kruška, dunja, višnja…

Lokacija

Ostanite povezani

pratite nas na društvenim mrežama

Etno selo Tiganjica